picto_telefoon_sm.png

0477 453801

........................................................................................................................................................

CorTenstaal

CorTenstaal bezit de eigenschap dat het zich, onder bepaalde voorwaarden van blootstelling aan de buitenlucht, geleidelijk bedekt met een beschermende laag. Hierdoor kan het materiaal zonder verdere corrosiebescherming uitgevoerd worden. Het materiaal geeft u, mede door de oranje roestlaag, de mogelijkheid een robuuste en/of industriële uitstraling aan uw ontwerp te geven.
De goede weerstand tegen corrosie van deze staalsoort berust op de vorming van een goed hechtende vrij passieve en dichte oppervlaktelaag die het basismateriaal beschermd tegen aantasting. Deze laag, de patinalaag, vormt zich onder normale atmosferische omstandigheden.

CorTenstaal heeft een veel langere levensduur dan gewoon metaal en vraagt aanzienlijk minder onderhoud. De mogelijkheden van CorTenstaal zijn vrijwel onbeperkt. In princiepe is CorTenstaal alleen leverbaar in plaatmateriaal. Eventuele rondingen e.d. moeten door de metaalverwerkers aangebracht worden. CorTenstaal kan roestwater afgeven. Hierdoor kan er een roestkleur op andere materialen, zoals bestrating, afgegeven worden.

.......................................................................

Inox

Roestvast staal wordt vooral gebruikt vanwege zijn duurzaamheid, strakke uitstraling en onderhoudsarme oppervlak. Roestvast staal is een staallegering met minimmaal 12% chroom. Het dankt zijn corrosieweerstand aan de vorming van een chroomoxide huid aan het oppervlak. Roestvast staal is er in verschillende oppervlaktegesteldheden: geborsteld, geslepen gepolijst of gegloeid. Ook glasparelstralen en keramisch parelen zijn veel toegepaste oppervlaktebehandelingen.

Roestvast staal dankt zijn corrosiewerende eigenschappen aan een zich spontaan vormende chroomoxide huid, doordat het gelegeerde chroom aan het metaaloppervlak reageert met zuurstof uit de lucht. Deze huid is weliswaar uiterst dun, maar zeer dicht, en zeer hecht verbonden en herstelt zichzelf spontaan na beschadiging. Ondanks deze chroomoxide huid komt het toch voor dat roestvast staal gaat corroderen. Lassen zijn wat corrosie betreft vaak de zwakke plek. Bij lasnaden is de beschermende chroomoxide huid namelijk aanzienlijk minder corrosievast.

 

Vanhalewyn Cedric

Metaal, inox en CorTenstaal
constructies.

Herstellingen, aankoop, verkoop, verhuur
graaf en bouwmachines.

Werkplaats:

Zwaluwstraat 1
8870 Emelgem
Fax: 051 300401

Facturatie adres:

Zwanestraat 19
8770 ingelmunster